Opa Smeets als kleine jongen al bakker

 

Geschiedenis
De wortels van Banketbakkerij Smeets liggen in Limburg. Overgrootvader Smeets had
een bakkerij in Roermond, waarin ook pa Smeets opgroeide. Besmet met het bakkersvirus zag die laatste in 1972 kans om op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam een bakkerij over te nemen. Maar in de loop der jaren verpauperde de buurt. Hij koos eieren voor zijn geld en startte in 1985 in het destijds nieuwe winkelcentrum Akkerhof in Spijkenisse een nieuwe zaak. Dit bleek een gouden zet.

 

 

 

Wij willen winkels!
De Akkers was een van de grotere nieuwe wijken van Spijkenisse. Eerst werden de huizen gebouwd, daarna pas het winkelcentrum. Het was aan één stuk door rennen en vliegen. De toen twaalfjarige Roel wist het zeker: ik wil later banketbakker worden. Na schooltijd en op zaterdag na het voetballen tikte hij eieren, maakte hij platen schoon en experimenteerde met deeg en beslag. Die inventiviteit had hij van zijn vader, die in 1994 de nu in Nederland beruchte Hazelinotaart bedacht.

Droom
Roel rondde school en de bakkersopleiding keurig af. Zijn handen kriebelden. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben bij verschillende collegabanketbakkers keerde hij naar Spijkenisse terug om in 2004 de zaak van zijn vader over te nemen. Een droom kwam uit. In Stefani, zijn toenmalige vriendin en niet veel later ook echtgenote, vond hij ook zijn ideale zakenpartner.

Ongeëvenaard
Samen bestieren ze sinds 2004 de bakkerij en de winkel en doen ze er álles aan om klanten – of liever gezegd gasten – in de watten te leggen. De kracht ligt in de basis. Vakmanschap, liefde voor het vak en tomeloze inzet. Met bloem, suiker, water, slagroom en boter kun je van alles maken. Maar die paar procenten die Banketbakkerij Smeets anders doet dan anderen maken het grote verschil. Hierdoor willen mensen liever Bonboules dan bonbons, smaken Spijkenaartjes ook écht als Spijkenaartjes en blijven de Hazelinotaarten ongeëvenaard. Klanten staan nu al te popelen voor wat straks het nieuwe Nissewaardje wordt…